Fondul pentru Modernizare
Fondul pentru modernizare a fost instituit ca mecanism de finanțare prin Directiva 2003/87/CE din 13 octombrie 2003, a Parlamentului European și a Consiliului European, de stabilire a unui sistem de comercializare a cotelor de emisie de gaze cu efect de seră în cadrul Uniunii Europene și de modificare a Directivei 96/61/CE (denumită aici Directiva ETS). Descoperă proiectele derulate de Rețele Electrice România prin Fondul pentru modernizare!
Proiectele prezentate se realizează prin Fondul pentru modernizare – 3 Modernizarea și construcția de noi tronsoane de infrastructură energetică – 3.2 Infrastructură energetică – Sprijin pentru extinderea și modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice.
Apel: Procedură necompetitivă pentru sprijinirea investițiilor pentru extinderea și modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice.
Bugetul alocat apelului de proiecte este de 1.103.442.829 euro prin Decizia COM nr. MF 2022-1 RO 0-017/23.05.2022. Finanțarea proiectelor în cadrul acestui apel este de tip nerambursabil și constă în rambursarea cheltuielilor eligibile efectuate pentru realizarea proiectului la valoarea și în condițiile stabilite prin contractul de finanțare. Sprijinul public estimat din partea Fondului pentru modernizare este de 80% din cheltuielile eligibile.
Află mai mult despre proiectele pe care le derulăm prin Fondul pentru modernizare!
Muntenia
Descoperă proiectele noastre derulate prin Fondul pentru modernizare în regiunea Muntenia.
Banat
Descoperă proiectele noastre derulate prin Fondul pentru modernizare în regiunea Banat.
Reșița și Caransebeș, Caraș-Severin
Dobrogea
Descoperă proiectele noastre derulate prin Fondul pentru modernizare în regiunea Dobrogea.
Murfatlar și Valu lui Traian, Constanța
Frumușani, Vasilați, Gălbinași, Plătărești și Fundeni, Călărași