Raport de sustenabilitate 2023

Ne bucurăm să vă prezentăm Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2023, un document strategic care evidențiază progresele noastre privind modernizarea și extinderea rețelelor de distribuție, angajamentele față de mediul înconjurător și eforturile continue de a aduce un impact pozitiv pentru echipele noastre dar și pentru comunitățile în care operăm.

În luna octombrie 2023, Grupul PPC a finalizat achiziția operațiunilor Enel din România, marcând o etapă importantă în strategia sa de creștere și expansiune regională. Această tranzacție reprezintă un angajament ferm față de dezvoltarea sustenabilă prin achiziționarea unui portofoliu semnificativ de proiecte regenerabile și prin reconfirmarea ambiției de a crește investițiile în rețelele de distribuție de energie electrică. Cele trei companii de distribuție au primit noi denumiri ca urmare a acestei tranzacții: Rețele Electrice Banat, Rețele Electrice Muntenia și Rețele Electrice Dobrogea.

Sub umbrela Grupului PPC, vom continua programul amplu de investiții, având ca principal scop transformarea sectorului energetic din România într-unul decarbonat, digital, descentralizat. Clienții vor beneficia în continuare de servicii de calitate, de cea mai avansată tehnologie în ceea ce privește distribuția de energie electrică și de servicii digitale în comunicarea cu compania.

Ca parte a Grupului PPC ne menținem angajamentul de a crea valoare comună pentru companie, societate și mediu. Punem accent pe reducerea amprentei de carbon, desfășurarea operațiunilor cu impact pozitiv asupra mediului și generarea de valoare socio-economică. În centrul strategiei noastre de sustenabilitate se află ambiția de a atinge neutralitate climatică până în 2050, iar investițiile în reziliența și flexibilitatea rețelelor electrice pentru susținerea electrificării consumului rămâne unul dintre obiectivele principale.

Pentru Rețele Electrice, eforturile de modernizare și extindere a rețelelor sunt cruciale pentru a integra mai bine energia regenerabilă, sporind astfel flexibilitatea și stabilitatea sistemului energetic. Acest lucru asigură nu doar securitatea energetică și o gestionare mai eficientă a fluxurilor de energie, dar și o calitate superioară a serviciilor pentru consumatori.

În același timp, înțelegem provocările pe care digitalizarea și investițiile ample în rețelele de distribuție le aduc din perspectiva echipelor noastre. De aceea menținem ca obiective principale în stratgia noastră construirea unor echipe pregătite să preia fluxul suplimentar de activitate, dobândirea de noi abilități, dar și pregătirea noilor generații de profesioniști de care compania are nevoie pentru a asigura un serviciu de calitate pentru clienți.

Sănătatea și siguranța la locul de muncă rămân priorități fundamentale, de aceea, depunem eforturi constante pentru a asigura un mediu de lucru sigur și sănătos pentru toți colegii noștri. Ne 5 angajăm să implementăm măsuri cât mai riguroase și să punem la dispoziția echipelor noastre toate instrumentele de care acestea au nevoie pentru derularea activității la locul de muncă în condiții de siguranță.

Anul 2023 a fost un an cu schimbări și provocări semnificative pentru noi toți. Mulțumim tuturor angajaților, partenerilor și comunităților noastre pentru sprijinul și colaborarea continue. Suntem încrezători că împreună ne vom atinge obiectivele ambițioase jucând un rol important în tranziția energetică nu doar din perspectivă tehnologică, ci și din perspectiva bunăstării echipelor noastre și a focusului crescut pe relația cu clienții, urmărind o dezvoltare echitabilă, în acord cu principiul ONU de a nu lăsa pe nimeni în urmă.