Cereri și documente

Îți punem la dispoziție cereri, manuale, ghiduri și alte tipuri de documente pe care le poți folosi în relația cu noi, distribuitorul de energie electrică.

HUB documente

Răsfoiește în HUB-ul nostru de documente și descarcă ce ai nevoie.

Cereri

Dacă ești producător, găsești aici toate cererile de care ai nevoie pentru racordarea la rețea.

Cerere de racordare și chestionar energetic (pentru producătorii care folosesc surse fotovoltaice)

Cerere pentru încheierea contractului de racordare și proiectare/execuție a lucrărilor de racordare (pentru producătorii care folosesc surse fotovoltaice)

Cerere de racordare și chestionar energetic alte surse (pentru producătorii care folosesc surse eoliene)

Cerere pentru încheierea contractului de racordare și proiectare/execuție a lucrărilor de racordare (pentru producătorii care folosesc surse eoliene)

Cerere de racordare și chestionar energetic alte surse (pentru producătorii care folosesc surse precum biomasă, biogaz, hidro, cogenerare și altele decât fotovoltaice și eoliene)

Cerere pentru încheierea contractului de racordare și proiectare/execuție a lucrărilor de racordare (pentru producătorii care folosesc surse precum biomasă, biogaz, hidro, cogenerare și altele decât fotovoltaice și eoliene)

Cerere de racordare și chestionar energetic (pentru producătorii cu peste 400 kW putere instalată, care folosesc surse fotovoltaice)

Cerere pentru încheierea contractului de racordare și proiectare/execuție a lucrărilor de racordare (pentru producătorii cu peste 400 kW putere instalată, care folosesc surse fotovoltaice)

Cerere de racordare și chestionar energetic alte surse (pentru producătorii cu peste 400 kW putere instalată, care folosesc surse eoliene)

Cerere pentru încheierea contractului de racordare și proiectare/execuție a lucrărilor de racordare (pentru producătorii cu peste 400 kW putere instalată, care folosesc surse eoliene)

Date tehnice

Accesează documentul de mai jos, care include diverse date destinate producătorilor cu injecție de putere activă în rețea.

Specificații tehnice ale contorului inteligent

Află mai mult despre cum funcționează contorul inteligent, cu ajutorul materialelor de mai jos!

Vrei să soliciți o despăgubire din cauza unei supratensiuni? Iată cum o poți face!

Descarcă, completează și transmite cererea de mai jos furnizorului tău de energie electrică, dacă vrei să ne soliciți despăgubiri în situația în care unele dintre electrocasnicele tale s-au defectat în urma unei supratensiuni.

Verificarea variațiilor și a calității curbei de tensiune

Ne asigurăm prin toate mijloacele că distribuim energia electrică în parametri tehnici corespunzători, însă uneori fluctuațiile sunt inevitabile. Cauzele variațiilor mari de tensiune pot fi sustragerile de energie, modul cum s-a dezvoltat din punct de vedere rezidențial zona (dacă au fost vândute locuințe fără aviz tehnic de racordare), reluarea alimentării după o întrerupere, propria instalație interioară și altele. Trimite-ne o reclamație legată de calitatea curbei de tensiune și îți vom răspunde în cel mult 20 de zile calendaristice. Vom monitoriza parametrii de calitate în punctul de delimitare (dintre instalația noastră și instalația interioară), timp de 7 zile consecutiv, prin montarea unui analizor de calitate. Costul monitorizării este suportat de noi, cu excepția cazurilor în care se constată că scăderea calității tehnice a energiei este provocată de tine sau dacă este a doua reclamație neîntemeiată din partea ta într-o lună. În cazul în care reclamația este întemeiată, îți acordăm compensația de 130 lei (pentru joasă tensiune) sau de 270 lei (pentru medie și înaltă tensiune).

Nu am găsit nici un rezultat, încercați alt cuvânt!

Ghiduri și manuale

Consultă mai multe ghiduri și manuale care te vor ajuta în diverse activități ce au legătură cu distribuția energiei electrice.

Ghiduri
Ghid pentru completarea cererii și chestionarului necesare pentru obținerea ATR-ului
pdf (244.40 KB)
Descarcă
Ghiduri
Ghid pentru racordarea consumatorilor
pdf (2.27 MB)
Descarcă
Ghiduri
Ghid pentru comunitatea de pe pagina de Facebook Rețele Electrice România
pdf (38.27 KB)
Descarcă
Manual
Manual pentru înregistrarea unei cereri de racordare online – consumatori
pdf (1.10 MB)
Descarcă
Manual
Manual pentru înregistrarea unei cereri de racordare online – dezvoltatori
pdf (1.08 MB)
Descarcă
Manual
Manual pentru înregistrarea unei cereri de racordare online – producători/prosumatori
pdf (1.32 MB)
Descarcă
Manual
Manual pentru utilizarea coantoarelor inteligente
pdf (1.47 MB)
Descarcă

Înregistrarea clienților vulnerabili

Pentru persoanele a căror viață depinde de energia electrică, cum sunt cele care utilizează aparate de oxigen, asigurăm continuitatea alimentării în orice condiții, prin mijloace deosebite. Luăm toate măsurile pentru evitarea deconectării locului de consum, rezolvăm cu prioritate întreruperile neplanificate, garantăm o sursă suplimentară de alimentare și oferim clientului vulnerabil un număr de telefon de urgență.

Ca să te putem înregistra drept consumator vulnerabil, este nevoie ca titularul contractului de furnizare sau de distribuție de energie electrică de la adresa la care locuiești să ne trimită, prin intermediul furnizorului, următoarele documente:

  • cerere care să conțină, pe lângă numele persoanei vulnerabile, adresa și POD-ul locului de consum și numărul de telefon de contact;
  • documentul medical valabil care atestă vulnerabilitatea, parafat de medicul specialist și vizat de medicul de familie;
  • copie după cartea de identitate a persoanei vulnerabile (adresa poate fi diferită de cea a locului de consum);
  • copie după cartea de identitate a titularului de contract (dacă diferă).

Atenție: preluăm cu prioritate apelurile de pe numărul înregistrat, anunță-ne dacă se schimbă!